Volg me via bloglovin!

Follow

Search This Blog

9 Redenen waarom jouw blog nog niet succesvol is.


Heb jij een eigen blog zoals mij? Of volg jij bloggers? Grote kans dat het wel zo is! Tegenwoordig bloggen zoveel mensen op het internet. Er zijn ook een paar succesvolle bloggers die hun geld verdienen met hun blog. Natuurlijk wil jij dat ook als blogger. Maar helaas is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Hier vind jij 9 redenen waarom jouw blog nog niet succesvol is! 

1. Je hebt geen eigen stem... of stijl.
Waarom zou je iemand volgen die dezelfde dingen koopt of hetzelfde schrijft als andere bloggers? Precies, dat zou je niet doen. Zorg dus dat jij een eigen stijl ontwikkelt. Vraag je af wat jij hebt dat andere mensen niet hebben. Waarom ben jij speciaal
?

2. Je artikelen hebben geen toegevoegde waarde.
Waarom komen mensen naar jouw site en waarom blijven ze terugkomen? Helaas niet alleen omdat ze jou zo leuk vinden, maar omdat jouw artikelen hen wat te bieden heeft. Vraag jezelf af wat jij andere mensen zou kunnen bieden. Jij + interessante artikelen = een trouw publiek. 

3. Je schrijft over afgezaagde onderwerpen.
We hebben hiervoor al gezegd dat jouw artikelen een lezer iets te bieden moet hebben. Er zijn al talloze dingen geschreven over een little black dress, maar als je met een originele invalshoek komt, dan is het nog steeds leuk om te lezen.


4. Je bent zo bezig met de leukste artikelen schrijven, dat je het technische aspect van een site vergeet.
We snappen dat je als blogger gewoon leuke artikelen wil schrijven, maar feit is dat er ook technische dingetjes bij komen kijken. Als je de simpele dingen zoals een goede, overzichtelijke en makkelijke lay-out negeert, dan zullen mensen je site niet snel nog een keer bezoeken. Verdiep je dus ook in de technische kant van het bloggen. 

5. Je vraagt jezelf af waarom mensen niet op je site komen en vergelijkt jezelf met andere bloggers die wel succesvol zijn.
Je vindt je eigen blog natuurlijk érg leuk, anders zou je er niet mee begonnen zijn. Daardoor verwacht je dat andere mensen het ook leuk zullen vinden en terug blijven komen. Helaas is de realiteit niet zo simpel. Jezelf vergelijken met andere bloggers is geen goed idee, want zo verlies je snel je focus en visie uit het oog. Daarmee komen we bij punt 6...

6. Je hebt te weinig geduld.
Succesvol worden gebeurt niet op één dag, het is een proces. De succesvolste bloggers zijn vaak al jaren bezig voordat ze succesvol waren en er geld mee verdienden. Geef dus niet op en werk hard! 


7. Je denkt al snel 'dit is niks voor mijn blog'.
We hebben het al eerder over je eigen stijl gehad. Natuurlijk wil je alle informatie brengen zoals het past bij jouw blog, maar het gevaar is dat je daardoor te gauw denkt dat bepaalde informatie niks voor jouw blog is. Informatie wordt namelijk zo algemeen mogelijk gepresenteerd. Wees creatief en bedenk hoe die informatie wél bij jouw blog zou kunnen passen. Haal de kern eruit en geef er een leuke draai aan. Succes komt van creatief denken, en creatief denken komt van leren, creëren en toepassen op jouw site. 

8. Je bent te lui.
Een succesvolle site heeft alles te maken met passie. Feit is dat een blog erg veel werk kost. Je hebt geen controle over geluk, maar wél over hoe hard je werkt. 'Ik heb niet genoeg tijd' of 'Ik ben moe' zijn geen goede excusen. En als je lui bent (eerlijk is eerlijk: dat weet je wel van jezelf), dan zal je het nooit redden. 

9. Jouw idee van succes is onduidelijk. 
Om succesvol te kunnen zijn, heb je doelen nodig. 'Succesvol zijn' is geen doel. Vraag jezelf af wat jij onder succes verstaat. Is het als je een bepaald aantal pageviews in de maand hebt? Is het een bepaald aantal reacties onder je artikelen? Is het als je e-mails ontvangt van bezoekers? Alleen JIJ kunt bepalen wat jouw blog succesvol maakt. Schrijf op welke doelen jij wil halen, maar zorg wel dat ze realistisch zijn. En geef niet op!

Heb jij een blog? Laat het me weten! Ik vind het altijd tof om nieuwe bloggers te verkennen! Bedankt voor het lezen en ik zie jou snel weer! Xxx Demi.

3 opmerkingen:

  1. Hey Demi! Leuk artikel! Om dat je zo benieuwd was naar andere blogs is hier de link naar mijn blog:http://hoiikbenalisa.blogspot.nl/. Ik hoop dat je hem leuk vind!!
    Love,
    Alisa

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! x