Volg me via bloglovin!

Follow

Search This Blog

TIPS VOOR NIEUWE BRUGKLASSERS


Het is nu vakantie, en als er iets is waar je niet aan wil denken dan is dat wel school.

Maar hey, als je volgend jaar voor het eerst naar de middelbare school gaat.. Snap ik heel goed dat je dat spannend vind! Je bent niet de enige, ik heb dit 5 jaar geleden ook gehad! Om het jaar goed te beginnen heb ik een paar tips op 'n rijtje gezet. 

Lees je mee? 

Tas inpakken
1. Pak je tas een avond van te voren in. Dan kan je 's ochtends rustig de tijd nemen en voorkom je dat je een paar boeken vergeet of dat je misschien wel te laat komt! 

Strafwerk
2. Je wilt niet de eerste les al gelijk strafwerk hebben, dus zorg er dan ook voor dat je goed oplet en niet teveel kletst! Ik snap dat je veel wilt vertellen over wat je in de zomervakantie hebt gedaan, maar dat kan ook in de pauzes of na schooltijd! 

"Ik begrijp het niet" 
3. Als je iets niet snapt, steek je vinger of je hand op en vraag het. Het is helemaal niet erg als je iets niet snapt, dit hoort er allemaal bij. 

Meneer? Juf? Meester?
4. Op de meeste middelbare scholen is het de bedoeling dat je de leraren met meneer 'achternaam' of mevrouw 'achternaam' aanspreekt, maak je geen zorgen als je de naam niet weet, dan kan je ook gewoon meneer of mevrouw zeggen! 

Een kantine
5. Op je basisschool had je geen kantine, nu wel. Per school verschilt wat je er kan kopen, een hele maaltijd met salade en al of alleen maar een broodje of een tosti, snoep etc. Je kan zelf kiezen wat je neemt uit de kantine of je neemt brood van thuis mee. Als je in de kantine vooral ongezonde dingen hebt spreek dan met je zelf al dat je maar een keer per week iets mag halen. 

Je kluisje
6. Een kluisje is echt super handig. Als je die hebt is het handig om alle boeken die je niet nodig hebt er in te doen, je tas als je naar buiten gaat of je jas. 

Hogere klassen
7. Laat je niet gek maken door het grote gebouw en de oudere leerlingen en hogere klassen. Bedenk dat zij ook een keer brugpieper zijn geweest! 

Je mentor 
8. Blijf niet te lang met vragen of problemen rondlopen. Je mentor is er om jou te helpen, maak daar dan ook gebruik van! 

Dat was het alweer voor vandaag! 

Liefs en tot morgen.
xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! x