Volg me via bloglovin!

Follow

Search This Blog

Hoe ik mijn make-up kwasten reinig


Goede kwasten zijn fijn.. Maar het is dan ook wel heel erg belangrijk dat je dit gereedschap ook schoon houdt!Je kwasten zijn na het gebruiken, een grote bron van bacteriën. Heel belangrijk dus dat je ze regelmatig even schoonmaakt.


Je kan je kwasten het best elke week een sopje geven, maar ik moet eerlijk zeggen dat dat niet bij mij gebeurd. Sowieso ben ik er heel slecht in, om dingen gestructureerd te doen. Oeps.. Maar, als je het maar met regelmaat doet, om de 2 weken.. Om de 4 weken.. Je kwasten maandenlang gebruiken zonder dat je ze schoonmaakt, is echt heel slecht voor je make-up. Maar vooral voor je huid! Je kwast gaat elke keer over je huid, in je make-up, waardoor er een hele boel bacteriën op je kwasten komen. Vervolgens komen die bacteriën op je huid, waardoor je heel makkelijk en snel onzuiverheden krijgt. Zonde! Want dat is wat we juist niét willen!

Ik ontdekte dat ik hier nog nooit iets over geschreven heb, wat best wel erg is.. Het werd wel eens tijd, vandaag ga ik je dus uitleggen hoe ik mijn kwasten schoonmaak! Kijk je mee? 

Wat heb je nodig?

- Babyshampoo, de soort maakt niet uit.
- Een handdoek of washandje.
- Een kom (als je geen wastafel in de buurt hebt).
- Stromend warm water.

Hoe was ik mijn kwasten?


Stap 1: Ik leg al mijn kwasten bij elkaar in de wastafel.


Stap 2: Ik doe het putje dicht, zodat het water niet weg kan stromen. Daarna doe ik er lauw water in, niet te heet. (Sorry voor de haar in de foto! Die heb ik in real niet gezien..)


Stap 3: Doe een beetje babyshampoo in het water. Een heel klein beetje is genoeg, anders gaat het te erg schuimen.


Stap 4: Meng de babyshampoo met het lauwe water zodat er overal een beetje zit, in het water. En je niet straks in een keer een grote hoeveelheid babyshampoo op je kwast(en) hebt zitten.Stap 5: Ik begin met mijn poeder en highlighter kwast. Er zijn 2 methodes die ik heel fijn vind, de kwast normaal in de wastafel reinigen. Maar ook in mijn handpalm, zodat ik zeker weet dat alle delen van de haren schoon worden!


Stap 6: Als het water heel erg vies is geworden, reinig ik de wastafel met een nieuw sopje met babyshampoo. Zorg ervoor dat je er elke keer lauw water in doet, ipv heet water. Door heet water kun je je kwasten beschadigen..


Zo ziet mijn kwast(en) er voor en na uit! Helemaal schoon, yeay.Stap 7: Knijp zachtjes het overtollige water uit je kwast. Dit zorgt ervoor dat je minder lang hoeft te wachten totdat ze droog zijn. Anders zijn ze zo doorweekt..


Zoals je ziet is het water weer aardig goed vies geworden. Dit is een heel goed teken!


Stap 8: Als ik alle kwasten heb gehad, spoel ik ze met z'n allen nog even af met koud water.


Stap 9: Laat je kwasten goed drogen op een handdoek, washandje of keukenrol. Zo blijven de haartjes in de richting staan zoals ze horen! Het drogen duurt meestal 1 nacht. Daarna kun je ze gelijk de volgende ochtend weer gebruiken.

Maak jij je kwasten regelmatig schoon?

6 opmerkingen:

 1. Super leuk artikel en je foto's zijn echt heel mooi geworden! 😍😘😘

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat moet ik vandaag ook weer eens doen! Ik stel het iets te vaak uit. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik probeer om de twee weken m'n kwasten schoon te maken. Ik doe het meestal op dezelfde manier, het enige wat ik soms doe is zon rubberen schoonmaakhandschoen gebruiken, die heeft namelijk ribbeltjes en haalt nog sneller alle vuil weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Om de twee weken? Jeetje, da's wel heel veel! Handige tip, dankje! x

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! x